Què és PC

La protecció civil és el sistema pel qual cada país proporciona la protecció i l'assistència per a tots davant qualsevol tipus d'accident o catàstrofe, així com la salvaguarda dels béns i del medi ambient.

En trets generals podem concretar que la protecció civil és la gestió dels serveis d'emergències d'un país, estesa a tots els nivells, i involucrant a totes les parts. No obstant això, s'entén com protecció civil en el sentit estricte als cossos específics encarregats de protegir als ciutadans d'un país davant catàstrofes de qualsevol tipus, siguin humanes o naturals.

Els organismes que regulen la protecció civil solen, a més, definir una forma de participació ciutadana per la qual es tingui a un grup de persones preparades per a actuar davant catàstrofes, en suport als serveis d'emergències assalariats, i que serveixin com responsables en l'organització de l'ajuda ciutadana.

A Espanya aquests col·lectius s'estructuren com agrupacions municipals de voluntaris de protecció civil, gestionades pels respectius ajuntaments.

+ info: https://ca.wikipedia.org/wiki/Protecci%C3%B3_civil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada